Суббота, 20 Квітня 2024, 08.58.11
Вітаю Вас Гість | RSS

КАЛИНІВСЬКИЙ ОЗЗСО

РОЗПОЧАВСЯ 2023-2024 НАВЧАЛЬНИЙ РІК
Меню сайту
Наше опитування
Який день тижня тобі подобається найбільше?
Всего ответов: 76
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


16.02.42
У МОН обговорили проект Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році

                 16 жовтня п.р. відбулася робоча нарада Міністра освіти і науки Дмитра Табачника та ректорів провідних вищих навчальних закладів України з метою обговорення проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році. Перед початком засідання Дмитро Табачник підписав контракти з ректорами трьох вищих навчальних закладів. Так, посаду ректора Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова обійме Ігор Коваль, адже більшістю голосів працівників педагогічного колективу університету підтримано саме його кандидатуру. 
"Відповідно до статті 39 Закону України "Про вищу освіту" Ігор Коваль підписав контракт із Міністерством освіти та науки України і віднині офіційно призначений на посаду ректора згаданого вищого навчального закладу", - повідомив Міністр освіти Дмитро Табачник.
Продовжили свою роботу на посадах ректорів Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Володимир Кравець та Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко.
Міністр висловив сподівання, що колективи згаданих університетів займатимуть лідируючі позиції в освітній галузі і працюватимуть на благо української освіти. У свою чергу ректори зазначили, що головним завданням для себе на сьогоднішній день, вони бачать модернізацію освіти.
Далі відбулося обговорення проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році. 
Дмитро Табачник під час зустрічі зазначив, що зазначений Проект обговорювався на засіданнях вчених рада колективів практично всіх вищих навчальних закладів. "У МОН надійшло більше 600 зауважень і пропозицій. Обговорення проводили не лише у викладацьких колективах, які безпосередньо будуть його виконувати і працювати за цими умовами, а й спільно з органами студентського самоврядування", - розповів Міністр. 
Дмитро Табачник повідомив: "У цьому році ми практично залишаємо правила вступу без серйозних змін для того, щоб люди могли по них працювати більш усталено". 
Міністр зазначив, що у проекті пропонується встановити, відповідно до прохання громадських організацій і колективів ВНЗ, строки прийому заяв і документів на основі базової та повної загальної середньої освіти на денну форму навчання з 1-го по 31 липня, тобто термін прийому документів у порівнянні з цьогорічною вступною компанією, буде продовжено на 15 днів; зарахування планується проводити з 1 по 10 серпня, а за кошти фізичних та юридичних осіб - до 25 серпня. 
Також Міністр повідомив, що зараз триває робота спеціальної робочої групи, яка працює над запровадженням у 2011 році прийому документів від абітурієнтів в електронному вигляді. Провідні університети столиці та інших регіонів до цього готові.
Учасники обговорення схвально підтримали Міністра щодо пропозиції надати право іноземцям, які здобули повну загальну середню освіту в українських школах за кордоном з українською мовою навчання, вступати до ВНЗ України в порядку, передбаченому для громадян України.
"Вони вступатимуть в межах встановлених квот, за рекомендаціями національно-культурних українських товариств та дипломатичних установ. Таким чином ми заохочуємо здобуття освіти українською мовою за кордоном в українських школах. Це позитивно і важливо", - сказав Дмитро Табачник.
Також, за словами Міністра освіти, абітурієнти матимуть право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, який виданий у 2008, 2009, 2010 та 2011 роках. 
"Люди, які закінчували середні навчальні заклади до введення системи загального тестування, минулого року одержали право вступати за вступними іспитами на вечірню та заочну форми навчання. У цьому році ми плануємо дозволити вступати за результатами вступних випробувань на будь-яку форму навчання, у тому числі на денну", - резюмував він.
"Ми пропонуємо в умовах прийому зафіксувати те, що додаткові преференції переможці четвертого етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад і третього етапу Всеукраїнського конкурсу змаганнях дослідницьких робіт Малої академії наук України матимуть лише у тому випадку, якщо вони вступають на фах, на спеціальність, яка відповідає перемозі на Всеукраїнській учнівській олімпіаді. Також пропонуємо, щоб особи, які нагороджені дипломами 1-го ступеня, отримали 50 балів додатково до результатів тестувань, хто має диплом 2-го ступеня - 40 балів і 3-го ступеня - 30 балів", - зазначив Д. Табачник.
Учасники зустрічі обговорили питання щодо запровадження обов'язкового складання вступного екзамену з іноземної мови для вступників на освітньо-кваліфікаційний рівень магістра на основі базової (бакалавра) та повної (спеціаліста) вищої освіти. 
Пропозиції ректорів вищих навчальних закладів, які були висловлені на нараді, буде враховано під час підготовки остаточного варіанту Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році.

http://www.mon.gov.ua/main.php?query=newstmp/2010/18_10


Переглядів: 632 | Додав: Пасак | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031