Пятница, 19 Квітня 2024, 01.02.10
Вітаю Вас Гість | RSS

КАЛИНІВСЬКИЙ ОЗЗСО

РОЗПОЧАВСЯ 2023-2024 НАВЧАЛЬНИЙ РІК
Меню сайту
Наше опитування
Який день тижня тобі подобається найбільше?
Всего ответов: 76
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


16.01.59
«Ми господарі Євро-2012» - урок для старшокласників
        Із цього навчального року у розкладі старшокласників Київщини, Харківщини, Донеччини, Львівщини та міста Києва з'явився незвичний предмет. Він не передбачатиме самостійних і контрольних робіт, читатиметься не кілька років, а приблизно одну чверть, з нього не проводитиметься зовнішнього незалежного тестування, а основний іспит «складатиметься» на вулицях, у транспорті та на стадіонах через два роки. Назва цієї дисципліни - «Ми господарі Євро-2012».
Для чого вводиться такий навчальний курс? Що він в себе включатиме? Хто читатиме цю дисципліну? Які її особливості? Відповіді на всі ці питання шукало ІА «Світ освіт».
     Футбольний кругозір
       У 2012 році з 8 червня по 1 липня Україна разом із Польщею прийматимуть численну армію гостей з усієї Європи, які з'їдуться на найбільше європейське футбольне свято під назвою «Євро-2012». Наразі усі українські та польські міста-господарі ретельно готуються: будуються стадіони, реконструюються аеропорти, відкриваються готелі, приводяться до ладу дороги. Та удосконалення лише інфраструктури зовсім недостатньо, аби на найвищому рівні зустріти учасників і вболівальників європейської футбольної першості. Дуже важливо, щоб ми всі зуміли продемонструвати свої знання, компетентність та гостинність. Саме з цією метою для 10- та11-класників введено курс «Ми господарі Євро-2012».
         Згідно із навчальною програмою, на вивчення цього предмету відводиться дев'ять годин. За цей час учні мають ознайомитися з розвитком футболу свого краю, історією проведення європейських чемпіонатів, участю в них українських футболістів, особливостями підготовки до проведення Євро-2012, культурою та традиціями уболівання.
         Зважаючи на футбольну тематику, про всі тонкощі, пов'язані з Євро-2012, дітям розповідатимуть фізкультурники. «Вчителі фізкультури найбільш підготовлені до читання цієї дисципліни, - зазначає один із авторів курсу «Ми господарі Євро-2012», начальник відділу природничо-математичної та технологічної освіти Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Сергій Дятленко - та передбачається, що до проведення уроків також долучатимуться спортсмени та тренери. І необов'язково міжнародного чи всеукраїнського рівня, але й обласного, районного».
       Із урахуванням того, що цей навчальний курс охоплює зовсім небагато часу, у багатьох школах старшокласники розпочнуть дізнаватися про Євро-2012 взимку або навесні. А ось у Київській школі №78 старт нової дисципліни вже відбувся.
     «Із першого вересня ми вже розпочали викладати «Ми господарі Євро-2012» для 11-класників, а з наступного семестру цей курс читатиметься для 10-класників», - зазначає вчитель фізкультури Київської школи №78 Сергій Чешейко.
       За його словами, школярі дуже позитивно сприйняли новий урок і одразу включилися в роботу.
       «Багато цікавої інформації – і дітям це подобається. Ми працюємо за таким принципом: учні отримують завдання, вдома готують реферати, а потім вже на семінарських заняттях спілкуємося, обговорюємо. Таким чином, кожний знайомиться не лише зі своєю темою, але й ще з декількома», - розповідає педагог.
      Та окрім футбольних та навколофутбольних знань, школярі повинні вміти презентувати свій край закордонним гостям, причому іноземною мовою. Тому, як зазначають розробники курсу, для вивчення таких тем рекомендовано залучати вчителів іноземної мови, історії, географії.
     А чи знаєте ви, що:
• Перший чемпіонат Європи з футболу відбувся у 1960 році і мав назву «Кубок Європейських націй».
• Починаючи з найпершого турніру, чемпіон Європи нагороджувався кубком Анрі Делоне, який був заввишки 40 см (з підставкою 50 см), важив 2,567 кг (с підставкою – 8 кг). Для чемпіонату 2008 року головна нагорода зазнала деяких косметичних змін, стала вищою на 18 см і важчою – на 2 кг.
• Найбільше перемог на європейській футбольній першості здобула збірна команда Німеччини, яка тричі ставала тріумфатором цих змагань – 1972, 1980, 1996.
• Жодного разу переможець турніру не зміг захистити свій титул.
• Чинним чемпіоном Європи на сьогодні є збірна Іспанії.
• Найкращим бомбардиром за всю історію чемпіонату є нинішній президент УЄФА Мішель Платіні. На його рахунку 9 м'ячів.
• У 2000 році чемпіонат Європи з футболу вперше проводився у двох країнах – Бельгії та Нідерландах.
• У відбірковому турнірі на Євро-2012 братиме участь 51 команда.
• Україна на Польща автоматично потрапляють до фінальної стадії турніру як його господарі.
• У 2012 році збірна команда України вперше візьме участь у Чемпіонаті Європи з футболу. До цього нашим футболістам жодного разу не вдавалося пройти відбірковий тур.
• Слоган Євро-2012 – «Творимо історію разом».
                                                                                       Джерело: ІА «Світ освіт».
Переглядів: 784 | Додав: Пасак | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Пасак  
0
book hands

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930