Среда, 24 Квітня 2024, 13.14.17
Вітаю Вас Гість | RSS

КАЛИНІВСЬКИЙ ОЗЗСО

РОЗПОЧАВСЯ 2023-2024 НАВЧАЛЬНИЙ РІК
Меню сайту
Наше опитування
Який день тижня тобі подобається найбільше?
Всего ответов: 76
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


10.48.36
Розпочинаються осінні канікули

        

        За декілька днів українські школярі підуть на осінні канікули. Для учнів – це не лише можливість відпочити, але й відкрити для себе щось нове і цікаве. Як провести канікули з користю? Що робити під час вільного тижня? Куди поїхати і що подивитися? Про все це дізнавалося ІА «Світ освіт». 

Екскурсія до столиці

        Традиційно під час осінніх канікул на вулицях Києва значно зростає кількість дітей. Адже це дуже гарна нагода для жителів з інших куточків України познайомитися зі столицею, а для киян – відкрити у ній для себе щось незвичне, цікаве і небуденне. Окрім загальновідомих визначних пам'яток таких, як Софія Київська, Києво-Печерська лавра, парк Слави, Золоті Ворота, Андріївська церква, монумент Незалежності, у Києві з'явилося багато нових місць, що привертають увагу своїм неповторним колоритом.
        Це і «Київ в мініатюрі», що знаходиться в Гідропарку, і «Їжачок в тумані», який «оселився» на вулиці Рейтарській, і «Сірник, що ожив» – на вулиці Артема, і «Ніс Гоголя» на Андріївському узвозі, і пам'ятник Першому трамваю на Володимирському узвозі та безліч інших цікавинок, які приховує в собі столиця. Якщо погода дозволятиме, то «гортати» записник вулиць міста можна до схочу.

Музеї, театри, вистави

         Свою подорож можна зробити ще цікавішою і насиченішою. Тут у пригоді стануть заклади культури та музеї. «Я б обов'язково порадила школярам відвідати Музей-аптеку та музей Чорнобиля. Там дуже цікаво і пізнавально, – зазначала Ірина Бортник, вчитель Київської школи-інтернату №15. – Також ще триває виставка динозаврів, і особливо молодшим школярам варто її відвідати».
        Великою популярністю у дітей користується і Музей води, де про H2O і про все, що її стосується, можна дізнатися дуже багато. Національний художній музей, Музей східного та західного мистецтва ім. Ханенків, Музей російського мистецтва, Музей українського народного декоративного мистецтва варто відвідати всім, хто захоплюється образотворчим мистецтвом. А от візит до музеїв Лесі Українки, Михайла Булгакова, Олеся Гончара, Михайла Коцюбинського, Олександра Пушкіна допоможе збагатити свої знання з літератури.
      Культурну програму в столиці можна урізноманітнити відвідуванням циркових, театральних вистав, цікавих лекцій чи виставок.


Дитячі табори

      Період осінніх канікул школярі можуть провести у дитячих таборах. Такий відпочинок має багато переваг. По-перше, батькам не доведеться ламати голову з ким залишити свою дитину вдома на тиждень. По-друге, як учням молодших класів, так і підліткам буде цікаво провести цей час захопливо і з користю. Різноманітні гуртки, майстер-класи, тренінги, ігри, змагання, походи не дозволять нудьгувати жодної секунди. Тим більше, це хороша можливість розширити коло знайомств, знайти нових друзів і здобути свіжі враження та сили перед новою навчальною чвертю. Але така «зайнятість» під час канікул коштує недешево: від 1200 до 3500 гривень за тиждень.

Цікаві подорожі

        Педагоги також радять учням використати тиждень відпочинку на подорожі. «В Україні є дуже багато цікавих місць, які варто відвідати. Це і Кам'янець-Подільський, і Львів, і заповідник Асканія Нова, і, безперечно, Крим. Також, якщо є така можливість, то гарно було б з'їздити за кордон . І не обов'язково це мають бути мовні школи. Тому що потрібно зважати не лише на навчання, а й на загальний розвиток дітей. Думаю, що Європа залишить незабутні враження», – розповіла заступник директора Київської школи № 196 Галина Томпа.
        Проведення осінніх канікул за межами країни, дійсно, з кожним роком стає все популярнішим. Багато туристичних компаній формують спеціальні учнівські тижневі туристичні програми. Середня вартість 5-6-денного автобусного туру, за даними столичних турфірм, складає приблизно 150- 250 євро. За цей час буде можливість відвідати кілька країн.
      Як зазначають лікарі, краще обирати країни зі схожим до українського кліматом, тому що для акліматизації організму необхідно щонайменше 8-10 днів.
      Щодо подорожей Україною, то восени особливо цікавими стануть відвідини дендропарків (парки «Софіївка» в Умані та «Олександрія» в Білій Церкві), природних та історико-культурних заповідників, архітектурних пам’яток.
       Для столичних школярів районними управліннями освіти організовуються туристичні походи до Криму та Закарпаття, краєзнавчі експедиції, велотури.
        Захопливо та пізнавально провести осінні канікули можна не лише, долаючи сотні та тисячі кілометрів. У багатьох містах, селищах та селах на рівні шкіл та місцевих освітніх відомств плануються туристичні заходи. Так, наприклад, у Києві школярі матимуть можливість відвідати великі підприємства міста. Головне управління освіти столиці організує екскурсії на ряд заводів і фабрик, страусину ферму, музеї при вищих навчальних закладах (Музей медицини, Музей авіації, Політехнічний музей) та інших.
Лідери учнівського самоврядування під час канікул проведуть зустрічі, наради, семінари, школи управлінської майстерності.
       Отже, як бачимо, способів проведення вільного від навчання тижня, безліч. Головне, пам'ятати, що канікули – це не лише можливість відіспатися та не ходити до школи, а час, який можна провести корисно і неймовірно цікаво.




Переглядів: 1483 | Додав: Пасак | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Пасак  
0
tongue

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031